Italia, Musserende, Vin, Vin-Onsdag

Vin-Onsdag: Rotari Brut og Rosè.

Men sommeren var ikke over… I dag kommer jeg med to musserende vinanbefalinger som kan nytes i disse nydelige augustdagene, de kommer begge fra samme vinprodusent: italienske Rotari og er produsert på champagnemetoden!

IMG_6806

Rotari Riserva Brut 2010  og Rotari Rosé Brut 2010.

Navnet Rotari kommer for øvrig fra den Lombardiske kongen Rotari som samlet nesten hele Nord-Italia til riket Lombardia på midten av 600-tallet, ikke minst kunngjorde han det første Lombardiske lovverket.

Vinhuset Rotari ligger i hjertet av Dolomittene som er et stort fjellområde i Alpene, rett nord for byen Trento i Trentino-Syd-Tirol. Her er det perfekte forhold for druene Chardonnay og Pinot Noir som de to vinene over er lagd av.

rotari

De kan skilte med det mest moderne utstyret for å lage kvalitets spumante. (Usikker på forskjellen mellom prosecco og spumante? Det har jeg skrevet om her.) De produserer viner med Metodo Classico (champagnemetoden), en metode som krever både erfaring og ferdighet, ikke minst tålmodighet… I et spesielt aldringsrom har Rotari hele 8 millioner vinflasker som aldres til enhver tid! Rotari er for øvrig eid av det kjente Gruppo Mezzacorona som er et populært valg på vinmonopolet for mange nordmenn.

IMG_6811

Rotari Riserva Brut 2009 er lagd av 90% Chardonnay og 10 % Pinot Noir og er lagret i 36 måneder før salg.

IMG_6814

Som du ser er det en fantastisk lys og klar vin, den har en klar eple og sitrus aroma med hint av mineraler. Den er tørr og frisk i smaken, velbalansert syre og den har et visst brødpreg. Veldig god både alene og til sjømat, den taklet også en del fett fra ost og spekeskinke. Denne kommer også i magnumflaske.

IMG_0814

Rotari Rosé Brut 2010 er lagd av 75% Pinot Noir og 25% Chardonnay og er også lagret i 36 måneder, det er ikke til å unngå å bli glad når man ser denne nydelige rosa vinen i flott innpakking!

IMG_0818

Noe fruktig aroma med sitrus og eple. Frisk og syrlig start med en del frukt i tillegg til eple og sitrusen fra lukten, litt mineralitet. Fine og elegante bobler, når den får litt høyere temperatur (for eksempel hvis du nyter den i solen) viser den frem en nydelig fruktig side ved seg selv! Også denne er god til å drikke alene, men også anbefalt til fisk og sjømat, fungerer også veldig bra til norske jordbær! Denne finnes også visstnok i magnumflaske men ikke i Norge.

IMG_0823

Begge vinene er veldig prisgunstige og et godt valg i den musserende vin-jungelen, husk å nyt de flotte dagene vi har nå, det er ett år til neste gang!

Advertisements

4 thoughts on “Vin-Onsdag: Rotari Brut og Rosè.”

  1. Hei Mona, Takk for en ny og hyggelig omtale av Rotari Brut og Rosé. Du har jo vært snil å poste denne to ganger, både i dag og 19 august:) Hilsen Helene

    Helene Levand | Arctic Wine Imports AS +47 930 46 519 | helene@arcticbeverage.com Visit/deliveries: Fridtjof Nansens vei 3 | 1366 Lysaker | Norway P.O. Box 238 | 1326 Lysaker | Norway http://www.arcticbeverage.com > 26. aug. 2015 kl. 07.02 skrev Velkommen til en sunn og frisk livsstil med trening, mat og vin. : > >

  2. Hei! Jeg har et spørsmål som ikke har med innlegget å gjøre – kan man gi fibersirup til barn/baby? Jeg har en sønn på 14 måneder og har lyst å prøve å lage fruktbarer med fibersirup, det virker jo helt genialt å erstatte honning med det! Men jeg ble så usikker siden jeg har lest et sted at man helst ikke skal gi sukrin til baby.

    Hilsen Hilde

    1. Hei!

      Ja så lenge barnet er over ett år ville jeg nok brukt det ja, sirupen inneholder kun Isomalto-oligosakkarider som er et prebiotisk plantefiber. Men vær obs på mengdene da det kan gi løs mage i store mengder!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.