Lunsj, Mat, Matprosjekt

Spansk lørdag!

Noen ganger investerer jeg et par timer i å lage tapas på lørdagsmorgningen, det kan være slitsomt når det står på (jeg har en rygg som ikke er så glad i å stå over lengre tid) men det betaler seg lett tilbake når man kan kose seg resten av ettermiddagen med deilig tapas eller plukkmat om du vil.

collage

Når det gjelder plukkmat så er det egentlig ingen regler, jeg pleier å kjøre enten spansk eller italiensk tema hvor hovedforskjellen er ostene og skinkene som blir byttet til de respektive landene samt aioli / pesto. Noen ganger lager jeg tallerkener med ost og skinke fra mange land.

Som nevnt i overskriften er det spansk tema jeg gikk for denne gangen, med litt italiensk salat bare fordi jeg har dilla på mozzarellakuler for tiden, jeg startet også ettermiddagen med å servere en margarita!

IMG_0620

Jeg stekte spansk potetomelett, lagde aioli, danderte chorizo på lavkarbobrød med sylteagurk og serverte litt forskjellige pølser, skinker og ost.

IMG_0623 IMG_0625

Tomatsalat med basilikum, mozzarella og tomat, fylt sopp (fetaost og oliven), bær og nøtter.

IMG_0631 IMG_0629 IMG_0627

Vin til? Ja, her passer det både med cava og rødvin.

IMG_0654

De har jeg skrevet mer om i dette innlegget!

Håper du ble inspirert til å lage noe deilig plukkmat i helgen!

1 thought on “Spansk lørdag!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.