Bakst, Cøliaki, Dessert, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Mat, Må det være så avansert?, Sunnere hverdagsvalg

Gluten- og sukkerfri blåbærkake.

Da var vi allerede i September, tiden går fort! Her hvor jeg bor ble ikke blåbærene modne før i slutten av august på grunn av været, så det var hyggelig å endelig kunne ta seg en blåbærtur og ikke minst lage noe godt av de selvplukkede bærene.

IMG_0705

Når man har vært flink å gått i skogen og plukket bær i timesvis kan man bruke en ferdig bakemiks med god samvittighet, spesielt når det er snakk om den fra Funksjonell Mat. Dere har sikkert sett at jeg bruker den ofte, det er fordi at den er genial! Gluten, sukker og hvetemelfri, smakfull og kan varieres i det uendelige, jeg bruker også en desiliter kesam eller yoghurt i stedet for olje og sparer derfor 900 ekstra kalorier.

IMG_0709

Du lager kaken etter bruksanvisningen (velg om du vil bruke olje eller kesam/yoghurt), putt i blåbærene (og gjerne litt vaniljepulver og ekstra sukrin gold) og stek 5-10 minutter lengre enn anvisningen!

IMG_0711

Enkelt ikke sant?

IMG_0721

Godkjent av store, små og eldre! Ingen merker at denne er sukkerfri 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.