Cøliaki, Diabetikermat, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Middag

Lavkarbo-biff og oppskrift på verdens beste peppersaus.

Hei og god fredag, tenkte at en oppskrift på en knallgod peppersaus passer godt i dag, det er den beste jeg har lagd i min “biffkarriere”!

IMG_1831

Jeg kan ikke skryte på meg at jeg har funnet den opp selv, det er det geniale Christopher Sjuve som har, jeg har lånt oppskriften fra klikk.no og kan anbefale den på det sterkeste!

Du trenger:

15 stk svarte pepperkorn, eventuelt noen grønne og noen hvite også
5 ss cognac
2 dl fløte
salt
2 ss smør

IMG_1822
Knus pepperkornene grovt i en morter (har ikke morter? Legg pepperkorn i et rent kjøkkenhåndkle og knus dem med en stekepanne).
Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte livlig. Ha i cognacen. Nå det begynner å dampe, sett fyr på den med en lang fyrstikk. La det brenne ut.
Ha i fløte og la det koke inn til det blir tykt. Smak til med salt.
Sausen kan gjøres klar i forveien. Rett før servering koker du den opp, trekker til siden og rører inn smøret.

IMG_1826

Ha en fin fredagskveld!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.