Cøliaki, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Middag, Paleo

Langtidsstekt svineknoke.

Etter et meget vellykket besøk på Den glade gris i Oslo (anbefales på det sterkeste til alle som elsker svin og god øl) hvor jeg spiste deres berømte svineknoke så måtte jeg prøve det hjemme også, det ble veldig godt!

Til to personer trenger du:

  • 1 svineknoke
  • krydder
  • ca 1 kg rotgrønnsaker
  • poteter til potetmos hvis du vil ha det til
  • rødvin til rødvinssaus og base

Her kommer fremgangsmåten:

IMG_1832

Skjær i svoret for å få et sprøtt svor, det er det som er magien i retten og legg den i marinade.

IMG_1833

Sett ovnen på 250 grader varmluft og sett knoken inn i 20 minutter når ovnen er varm. Så setter du ned til 230 og lar den stå i 10 minutter til.

collage

Så skjærer du rotgrønnsaker som du legger i en ildfast form, fyller på ca 2-5 dl rødvin, setter ovnen på 120 grader og legger knoken oppå før du setter det inn i ovnen.

IMG_1837

Svoret ser litt svidd ut, men det er mye pga krydderet, det skal se slik ut hvis svoren skal være sprø. La det stå i ovnen i minst 2 timer, gjerne 5-6.

Lag så potetmos og rødvinssaus mens maten står i ovnen.

IMG_1849

Nydelig mørt kjøtt, ikke minst er svineknoke et utrolig billig kjøtt, så her får man et gourmetmåltid til en lav pris!

4 thoughts on “Langtidsstekt svineknoke.”

  1. Hei Mona. Endelig fant jeg noe som lignet på det jeg fikk servert på Den Glade Gris. Har vært der to ganger nå og det var en fantastisk matopplevelse begge ganger. Hva bruker du forresten i marinaden din og hvilke krydder bruker du?

    1. Helt enig, det er en fantastisk restaurant! Jeg bruker salt, pepper, hvitløk og paprika! Det hadde sikkert vært godt med noe røkt krydder også 🙂

  2. Hei. Denne ser jo nydelig ut, kan du gå litt mer inn på hvordan du lager sausen? Bruker du noe av vinen fra formen eller hva gjør du her? Hva har du ovnen på dersom du lar den stå i mange timer?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.