Bakst, Blogg, Cøliaki, Diabetikermat, Dietter, Høytider, Jul, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Karamellkjeks.

Den første lørdagen i desember må vi selvfølgelig bake noe godt til jul, selv om sjansen er stor for at man må bake det på nytt nærmere julekvelden, det er lov å kose seg i førjulstiden, spesielt når baksten er sukkerfri! Denne oppskriften er inspirert av mandelflarnoppskriften til Funksjonell Mat, med litt forandringer ble det karamellkjeks!

IMG_1051

Til ca 15 stk trenger du:

100 g smør
100 g Sukrin Gold
100 g finmalte mandler
1 ss fibersirup
2 ss fløte
2 ss mandelmel

Smelt smøret og rør inn Sukrin Gold. Varm til kokepunktet og avkjøl litt og rør i finmalte mandler, fløte og mandelmel.
Form små kjeks med fingrene, ca en cm tykke på en stekeplate med papir og stek midt i ovnen på 150 grader i ca. 15 minutter, følg med!
Avkjøl kakene litt før de tas av platen slik at de blir sprø utenpå

IMG_1049

Nydelige å kose seg med foran peisen mens man venter på julen! Disse er gluten og sukkerfri, rimelig lave på karbohydrater også.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.