Dessert, Diabetikermat, Høytider, Jul, Kosthold, Mat, Sunnere hverdagsvalg

Sjokoladehjerter med melkekrem!

Denne oppskriften testet jeg til påske i fjor og hadde egentlig glemt litt av den, den passer jo like godt til jul som til vanlig lørdagsgodt!

IMG_1529

60-70 g sukkerfri melkesjokolade
35 g sukkerfri kvit sjokolade
50 g philadelphia
3-4 ts sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens
Evt. ett dryss ekte vaniljepulver

Framgangsmetode
1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonform, 8-10 stk, og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stivner.
2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver og rør godt.
3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster deretter. Fordel så melkekremen i formene, la det vere igjen noken millimeter øverst.
4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren.
5. Oppbevar formene i kjøleskapet.

IMG_1534

Disse er fantastisk gode!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.