Bakst, Cøliaki, Diabetikermat, Høytider, Jul, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Mandelkonfektkake med karamellfyll og sjokoladetopping.

God torsdag, det nærmer seg jul! Håper alle tar seg tid til å slappe av å kose seg litt i førjulstiden, mange stresser unødvendig mye nå før jul! I dag skal dere på oppskriften på mandelkonfektkake med karamellfyll og sjokoladetopping, selvfølgelig sukkerfri!

IMG_1986

Du trenger:

IMG_1959

Bland mandelmel og sukin gold, smelt smør og sirup og bland inn før du rører inn eggehvitene til slutt. Ha deigen i en form med bakepapir, bruk gjerne in brødform og stek i ca 20 minutter på 180 grader. Avkjøl.

IMG_1960

Kok karamell av ingrediensene over, det tar ca 40 minutter og du må røre ofte! Hell den ferdige karamellen over mandelbunnen og sett på avkjøling igjen mens du smelter sukkerfri sjokolade, mengden bestemmer du selv i forhold til tykkelse på sjokoladetoppingen, jeg brukte ca 80 gram.

IMG_1988

Denne kaken ble helt nydelig! Bunnen smaker marsipan og kombinasjonen med karamell og sjokolade ble meget god! Kaken er lav på karbohydrater, helt uten sukker og glutenfri!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.