Italia, Vin, Vin-Onsdag

Vin-onsdag: Ratti Barbera d’Alba 2014

I dag kommer en vin fra min egen vinkjeller; Ratti Barbera d’Alba 2014!

IMG_2411

Renato Ratti ble født i 1934 og vinhuset som hans etterkommere fortsatt driver ligger i åsene med utsikt over Barolo! Han studerte vinmaking i Alba før han emigrerte til Brasil og får ansvaret for musserende vin og vermouth produksjonen til Cinzano i Sao Paolo.

I 1965 kommer Ratti tilbake til moderlandet Italia og kjøper en vingård i Piemonte, i 1969 får han selskap av sin nye parter og nevø Massimo Martinelli, også han utdannet innen vinfaget. Sammen blir de et innovativt team som satser alt på vinene de lager, det går bare noen år før de er viktige representanter for vinen i dette området.

IMG_2412

Da Renato dør i 1988 har han skrevet flere bøker om vin, hatt flere ledende stillinger innen vinmaking og reglement for dette i Italia samt lagd et historisk museum om vin fra Langhe regionen. Sønnen Pietro tar over vinhuset etter faren og fortsetter arbeidet hans.

IMG_2413

Den har en behagelig aroma av solbær, litt tørket frukt og krydder. Smaken er preget av sødme i form av mørke bær, ett bløtt anslag med en lang og noe bitter ettersmak. En av de bedre Barberaene jeg har smakt, det skal sies at Barbera ikke er min favorittvin men jeg syns den er god til kjøttrike retter, gjerne italienske. Ikke så dum å nippe til etterpå heller.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.