Kosthold, Sunnere hverdagsvalg, Supermat, Vitaminer og mineraler

Kaldbrygget te.

Den nye trenden er “coldbrew tea” og “coldbrew coffee”, altså kaldbrygget te og kaffe. Begge drikkeslagene blir mindre bitre enn sine varmbryggede varianter. Men er det egentlig noen fordeler med kaldbrygget drikke? Jeg tar for meg kaldbrygget te…

IMG_2767

Visstnok så inneholder kaldbrygget te mindre koffein for de som er opptatt av det, men det inneholder også mer aminosyrer (biter av protein) og det er bra. C-vitaminene er mer ekstrahert på grunn av det kalde vannet og om du tilsetter litt sitron også så blir teen enda sunnere.

Oppskriften er enkel, du fyller teblader i en mugge, gjerne med lokk og sil, og lar den stå i kjøleskapet natta over.

IMG_2763

IMG_2764

Husk å sile av bladene!

IMG_2762

Tilsett litt flytende søtning og sitron så har du en rund og god “iste”, supert å ha stående i en mugge i kjøleskapet, du kan etterfylle med vann 2-3 ganger før smaken blir svakere.

IMG_2766

Den kaldbryggede kaffen skal også være mildere og rundere i smak, faktisk såpass at de som trenger sukker i den kan kutte ned på det, jeg har ikke prøvd det men jeg skal ikke se bort i fra at jeg tester det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.