Diabetikermat, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Middag, Paleo

Sprøstekt svineknoke med grønnsaker og sennepssaus.

Svineknoke er en undervurdert kjøttype, den er veldig billig og lite brukt nå til dags. Etter noen besøk på Den glade Gris i Oslo har jeg derimot blitt glad i denne grisefoten. Er du glad i ribbe så kan jeg garantere at du liker sprøstekt svineknoke, her snakker vi sprøtt svor…

IMG_2982

Retten er i likhet med ribbe ikke vanskelig å lage, det tar bare litt tid! Til to personer trenger du:

  • 2 svineknoker
  • krydder

Saus:

  • 2 dl rødvin
  • 4ss sennep
  • 0.5 dl olje
  • krydder
  • sjallottløk

Tilbehør:

  • grønnsaker
  • sopp og løk

Tilbereding:

Du begynner med å legge svineknokene i en kjele, dekke med vann å koke i to timer. Når det begynner å nærme seg to timer så preparerer du tilbehøret. Del svineknokene i to, rut opp svoren som på ribbe, gni inn med salt, pepper, hvitløkskrydder og paprika, og legg de i en form med svoren opp i stekeovnen på varmluft og grillelement på ca 200 grader til svoren popper (20-30 minutter). Kok de grønnsakene du ønsker til retten, stek sopp og løk og begynn med sausen. Rødvinen skal reduseres fra 2 dl til noen spiseskjeer før du tilsetter resten av ingrediensene og visper til den er blandet.

IMG_2979

Legg grønnsaker i bunn, svineknoken oppå med sopp og saus på toppen!

IMG_2980

Et godt, sunt og billig måltid, kan det bli bedre?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.