Cøliaki, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Middag, Paleo

Perfekt stekt entrecote er ukens fredagsmiddag!

Alle higer vel etter den perfekte biffen, mange kjøper indrefilet for å få det “beste” kjøttet, andre kjøper ytrefilet. Begge deler er utrolig godt og råvarer jeg selv bruker, men de smaker ikke like godt som en perfekt stekt entrecote! Den er marmorert med fett og har mye bedre smak, fallgruven er selvfølgelig at den er lett å feilbehande og kan fort bli seig…

Dette er oppskriften jeg og min mann har kommet frem til:

Stek fileten på veldig sterk varme ett minutt på hver side med olje, tilsett smør, hvitløk og fersk rosmarin og stek ett minutt til mens du heller smøret over biffen. Sett den så på 180 grader i ovnen med steketermometer til det viser 54 grader, la den hvile 10-15 minutter. Voila!

IMG_2908

Server med smørstekte rotgrønnsaker, sopp og pastinakkchips! Sausen kan du bestemme selv, hva med en rødvinssaus, peppersaus, fløtesaus eller lignende? (Ett tips, det grønne er enden på en purreløk, ikke kast den men kok den lett så blir den knallgod!) Dette er mat som er lavt på karbohydrater, er innenfor paleo, inneholder ikke gluten og er utrolig smakfullt, anbefales på det sterkeste i helgen.

IMG_2906

Ta gjerne en økologisk rødvin fra Rhône til, det passer perfekt, vintips finner du som alltid på Vinhona.com!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.