Diabetikermat, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Matprosjekt, Middag, Thailand, Vin

En helaften med thailandsk hvitvin til.

God mandag alle sammen! Har fått et lite jobboppdrag med Thailandsk vin og tenkte jeg skulle dele noe av resultatet med dere, kanskje dere også vil lage deres egen thailandske aften en kveld!

I fjor var vi på vingårdsbesøk i Thailand, nå i vår har endelig vinene kommet til Norge! De ligger i tilleggsutvalget på vinmonopolet, det vil si at du ikke finner de på nettsidene men må ringe eller ta kontakt med ditt lokale vinmonopol for å bestille. Jeg har fått alle de 6 tilgjengelige vinene og har paret de med mat, som overskriften sier så kommer de hvite med tilhørende mat først.

IMG_3740

Som aperitiff serverte jeg Thailands nasjonalcocktail; Siam Sunray.

IMG_3730

Den lages på denne måten:

Like deler vodka og kokosnøttlikør blandes med litt chili, fersk ingefær, kaffir limeblader, sitrongress og noen dråper limejuice i en shaker. Mos det hele litt før du rister det med is og siler over i glass, smak til med sukkersirup og Farris.

IMG_3728

Vinene, Monsoon Valley Blended White og Monsoon Valley Colombard er litt forskjellige. Blended er noe søtere og går derfor bedre til sterke mat enn colombard, når det skal være sagt er begge gode til lettere thaimat! (Les fullstendige smaksnotater her.) Jeg valgte derfor Satay Gai til.

IMG_3738

Satay Gai er grillspyd av kylling med peanøttsaus og salat til! Jeg har ikke fulgt noen spesifikk oppskrift men heller tatt det etter erfaring da jeg har spist det mye i Thailand, men for eksempel Trines Matblogg har en god versjon. Jeg har ikke lagd mangosalat til men denne agurksalaten:

IMG_3743

Dette er agurk, chili og rødløk i eddik, det syns jeg er forfriskende til! Denne matretten kan serveres med ris til, men jeg syns det er mye bedre å spise seg mett på kjøtt, det gjør retten mye mer blodsukkervennelig. Mye thaimat er lavkarbo (og veldig sunn) om man kutter ut risen.

Desserten var panna cotta med hong thong marinerte jordbær! Panna cotta oppskrift <— og jordbærene er enkelt marinert i hong thong (thai whisky/rom), limejuice og sukrin melis.

IMG_3745

I morgen kommer rosèvinene!

Produktene er tilsendt

Advertisements

2 thoughts on “En helaften med thailandsk hvitvin til.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.