Diabetikermat, Drinker, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Middag, Thailand, Vin

Massaman curry med Thailandsk Shiraz.

I dag kommer siste innlegget om vinene fra Monsoon Valley på Vinhøna, da passer det bra at jeg legger ut maten jeg paret den med her! Jeg lagde nemlig en favoritt når vi er på ferie i Thailand, nemlig Massaman curry! I kjent “lavkarbo” stil har jeg byttet ut potetene med squash, like godt men mange ganger mer blodsukkervennelig.

Currypasten lagde jeg selv med disse ingrediensene:

  • 4 kardemomme frø
    2 kanelstenger
    5 nelliker
    1 ss korianderfrø
    1/3 ss spisskummenfrø
    4-6 tørkede hele chili
    1/2 tommers stykke julienne galangal
    2-3 hvitløksfedd
    1 stilk sitrongress
    1/3 ss pepperkorn
    1 ss salt
    3 sjalottløk
    1 ts rekepasta
    1 Muskatnøtt

Stek de tørre krydderne i panne og mos alle ingrediensene i morter! Det er fantastisk stor forskjell på å kjøpe en ferdig currypasta enn å lage den selv…

IMG_3782

Jeg måtte selvfølgelig servere en liten aperitiff og valgte da en margarita med en thai-twist.

IMG_3788

Lag margarita på vanlig måte men tilsett litt revet ingefær, sitrongress og thai-chili i shakeren når du rister den med is!

Sånn serverte jeg curryen, selv kuttet jeg ut ris til fordel for mer kjøtt og lavkarbobrød tilsatt asiatiske krydder.

IMG_3793

Oppskriften på curryen finner du her! Jeg lagde retten ganske sterk for å teste hvordan vinene taklet det…

IMG_3778

De to vinene taklet begge chilien og krydderne perfekt, jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har smakt noen vin som har passet så godt til sterk mat før. Vinene var veldig gode i seg selv også, de kan absolutt anbefales enten du vil ha en kosevin eller trenger noe til chiligryta!

 

Produktet er tilsendt

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.