Italia, Musserende, Vin

Vin-Onsdag: To perlende fra De Stefani!

Har du fått med deg at vinmonopolet har fått en ny kategori, perlende vin? De to vinene vi skal se på i dag ligger begge i den kategorien. De Stefani Prosecco Frizzante og Fior di Rosè.

IMG_4255

De Stefani er et gammelt vinhus, det ble stiftet på midten av 1800-tallet av Valeriano De Stefani som fokuserer på å produsere vin på tørkede druer, det gjør også de neste generasjonene de neste 100 årene. I 1963 er det tredje generasjons De Stefani som kjøper mer land til vinhuset og frem til i dag har flere generasjoner både forbedret vinmarkene og modernisert utstyret. De eier i dag henholdsvis 3 eiendommer i Nord-Italia og produserer 300.000 flasker fra 100 hektar vinmark. De bruker ikke kjemisk gjødsel og tilsetter ikke sulfitter.

IMG_4256

De Stefani Prosecco Frizzante har en ren og lett aroma av pære, eple, litt sitrus og florale toner. Smaken er ung og fruktig, den er halvsøt med samme preg som i aromaen. En balansert og fin prosecco.

IMG_4259

Fior di Rosè er produsert på Raboso 50% og Marzemino 50%, to druer som ikke er kjent for meg i det hele tatt. Vinen har en ren og fruktig aroma av røde bær og urter. Smaken har en del røde bær og urter som i aroma og overraskende nok litt gummi, fin mousse!

Disse perlende italienske vinene kan jeg godt anbefale, fine til 17.mai bordet.

Produktene er tilsendt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.