Bakst, Cøliaki, Diabetikermat, Dietter, Frokost, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Paleo, Sunnere hverdagsvalg

Lavkarbo sesamknekkebrød.

Hei alle sammen, god fredag og første juli!

Tenkte jeg skulle dele oppskriften på mine beste lavkarbo sesamknekkebrød, her har hele huset fått dilla på dem så jeg har måttet lagd 3-4 brett i uka siste måneden…

IMG_4861

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.

Bland sammen 100 gram sesammel, 3 dl lunkent vann og 2 ss fiberhusk per brett i en bolle, visp til en røre. Tilsett gjerne noen ss knuste linfrø om du ønsker. Smak til med salt, jeg bruker mye salt da jeg liker det.

collage

Så heller du blandingen over ett bakepapir på ett stekebrett. SÅ heller du på frø (dette var revolusjonerende for meg, tidligere hadde jeg frøene i røren, ikke oppå, og slet med at knekkebrødene datt fra hverandre).  Jeg bruker sesamfrø, solsikkekjerner og linfrø. Ofte drysser jeg på litt flaksalt også.

IMG_4887

Husk at 20 minutter inn i stekingen må du ta en kniv å risse opp rutene slik du vil ha dem, enten i kjeks, knekkebrødform eller lignende. De blir sprø etter ca. 1 time, la de kjøle ned med døren på gløtt.

IMG_4859

De blir utrolig gode! Ikke minst er de supersunne med lite karbohydrater, uten gluten og tilsetningsstoffer, masse proteiner, fett og mineraler!

 

9 thoughts on “Lavkarbo sesamknekkebrød.”

  1. Hei!
    Super blogg!
    Prøver ut Nøttebrødet nå =) Og skal forsøke meg på knekkebrødet om noen dager, men jeg ser ikke i oppskriften hvor lenge de skal steke?
    Tine

      1. Det må vel være 2 ts fiberhusk? Prøvde med 2ss, som det står, men da ble det hele bare en stor geléklump.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.