Hei alle sammen, god fredag og første juli!
Tenkte jeg skulle dele oppskriften på mine beste lavkarbo sesamknekkebrød, her har hele huset fått dilla på dem så jeg har måttet lagd 3-4 brett i uka siste måneden…
Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.
Bland sammen 100 gram sesammel, 3 dl lunkent vann og 2 ss fiberhusk per brett i en bolle, visp til en røre. Tilsett gjerne noen ss knuste linfrø om du ønsker. Smak til med salt, jeg bruker mye salt da jeg liker det.
Så heller du blandingen over ett bakepapir på ett stekebrett. SÅ heller du på frø (dette var revolusjonerende for meg, tidligere hadde jeg frøene i røren, ikke oppå, og slet med at knekkebrødene datt fra hverandre). Jeg bruker sesamfrø, solsikkekjerner og linfrø. Ofte drysser jeg på litt flaksalt også.
Husk at 20 minutter inn i stekingen må du ta en kniv å risse opp rutene slik du vil ha dem, enten i kjeks, knekkebrødform eller lignende. De blir sprø etter ca. 1 time, la de kjøle ned med døren på gløtt.
De blir utrolig gode! Ikke minst er de supersunne med lite karbohydrater, uten gluten og tilsetningsstoffer, masse proteiner, fett og mineraler!
Hei!
Super blogg!
Prøver ut Nøttebrødet nå =) Og skal forsøke meg på knekkebrødet om noen dager, men jeg ser ikke i oppskriften hvor lenge de skal steke?
Tine
Har oppdatert oppskriften 🙂
Det må vel være 2 ts fiberhusk? Prøvde med 2ss, som det står, men da ble det hele bare en stor geléklump.
Ja det stemmer, beklager!
Hvilken temperatur steke knekkebrødene på?
150 varmluft som det står 🙂