Australia, Mat, Middag, Vin, Vin-Onsdag

Vin-Onsdag: Riesling til Fårikålen.

Har dere fått spist noe fårikål enda i høst? Jeg har et godt tips til, om enn noe utradisjonelt! Det første jeg tenker på å drikke til er hvert fall ikke Australsk Riesling, men det kan jeg absolutt anbefale! Nærmere bestemt Wolf Blass Gold Label Riesling 2012.

img_5952

Wolf Blass Wines startet i 1966, det var tyskfødte Wolfgang Franz Otto Blass som startet det etter å ha flyttet til Australia i 1961. Blass var ikke en som startet på fromme og lykke, han var faktisk den yngste personen som besto Master i Ønologi i 1957!
Allerede på 70-tallet vant han prestisjepriser for vinene sine som han lagde sammen med vinmaker John Glaetzer.

img_5955

Vinen har en intens aroma av sitron, lime, hint av gummi og litt tropisk frukt. Den er rund på smak, syrebalansert med en del grønt eple, tropisk frukt og lang ettersmak. Jeg lurte litt på om den kunne være litt for tropisk til fårikål, men heldigvis passet den utrolig godt!

img_5960

Fyldig og rik men allikevel nok syre til å håndtere fettet i retten, noen kombinasjoner overrasker! Den går også godt til rekecocktail;

img_5956

Produktet er tilsendt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.