Bakst, Cøliaki, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Sunnere hverdagsvalg

Lavkarbo skolebrød.

I dag skal dere få en knakande god oppskrift av meg på lavkarbo skolebrød, de ser ikke helt ut som vanlige skolebrød ei heller smaker de helt likt, men de er veldig gode!

img_6920

Det første du må starte med er vaniljekremen (eldorado har en sukkerfri variant om du har en rema 1000 eller lignende i nærheten):

Visp lett sammen melk, egg og fiberhusk i en kjele. Varm opp under omrøring, men ikke la kremen koke. Sett kjelen til avkjøling når kremen er passe tykk. Smak til kremen med sukrinmelisen.

img_6903

Så til skolebrødene, du trenger:

  • 4 egg
  • 3 ss sukrin+
  • 50 gram smeltet smør
  • 1 dl fløte
  • 1 dl kokosmel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts kardemomme
  • (egg til pensling)

Smelt smøret og ta av platen før du heller i fløten, pisk eggedosis av egg og sukrin og bland dette med smørblandingen. Bland sammen det tørre og vend det inn i det våte. La det stå å svelle i 10-15 minutter. Så setter du ovnen på 160 grader før du former deigen til boller med en grop til vaniljekremen. Når du har fylt de pensler du bollene med egg og setter de i ovnen i 15-20 minutter, her er det viktig at du følger med etter 15 minutter for å ta de ut når de er perfekte!

img_6905

Når de har avkjølt seg er det bare å pynte de med sukrinmelis og kokos!

img_6907

Både revet kokos og kokosflak smaker godt på!

img_6921

Oppbevar i kjøleskap. De smaker godt både lune og kjøleskapskalde!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.