Cøliaki, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Mat, Må det være så avansert?, Middag, Paleo, Sunnere hverdagsvalg

Fransk laks.

Hei alle sammen! Januar er måneden for lett og god mat, hva med Fransk laks? Supermåltid du lager på 30 minutter!

img_7489

Dette er en oppskrift jeg fant da jeg skulle pare forskjellig fransk vin med mat, denne var så god at jeg gjerne vil dele den!

Du trenger (2 stk):

Laks (jeg bruker 2-300 gram per pers)
1 pakke cherrytomater
1/2 pakke vårløk
1 pakke sukkererter

Marinade:
2 ss pizzakrydder (evt. provencekrydder)
0.5 dl olivenolje
2 ss hakkede tørket tomat
1 ss Dijon sennep
salt

Sett ovnen på 230 grader.
Ha en pakke cherrytomater i en ildfast form med olje, ha gjerne i noen hvitløksfedd også om du liker det, og sett inn i ovnen i 10 minutter.
Imens visper du sammen olivenolje, sennep, soltørkede tomater, pizzakrydder og salt, og legger dette på fisken.

Ta tomatene ut, bland inn sukkererter og vårløk i den ildfaste formen og legg laksen oppå, sett inn i ovnen igjen ca. 15 minutter.
Voila, sunn og god middag!

img_7482

Av vin vil jeg anbefale en hvitvin med syrefriskhet og litt fedme, for eksempel Enfant Terrible Côtes du Rhône Blanc 2015,

God middag!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.