I dag skal dere få mitt førsteutkast på en helt fantastisk Focaccia (jeg skal teste en liten omgjøring av oppskriften senere da jeg har en mandelallergiker i hus), den ble overraskende god!
Til og med mannen min som spiste fersk “skikkelig” Focaccia på restaurant et par dager før syns den var utrolig god!
Du trenger:
- 4 egg
- 200 gram ferskost (Philadelphia el.l.)
- 100 gram smeltet smør
- 2 dl mandelmel
- 2 ss fiberhusk
- 1 1/2 bakepulver
- salt
- italienske krydder
- olivenolje
- valgfritt fyll, jeg brukt løk, soltørket tomat og oliven
Sett stekeovnen på 200 grader, visp de 4 eggene luftig og tilsett osten. Når røren er jevn tilsetter du smør og rører jevnt igjen.
Bland de tørre ingrediensene å rør inn i eggeblandingen, når du har en jevn røre heller du over i en form med bakepapir.
Så kan du trykke ned fyllet i røren før du heller over olivenolje, krydder og store saltflak. Viktig at du bruker rikelig med krydder.
Stekes i 25 minutter midt i ovnen.
Imens setter du sammen resten av det italienske måltidet, gode råvarer er kluet her!
Focacciaen både smaker og lukter helt nydelig!
Beklager klisjeen, men dette var bærre lækkert! Anbefales på det sterkeste!
Hvor stor form bruker du og hvor mye bakepulver skal det være ?
Hei! Bakepulver er Ts og formen er ca 10×15 cm.