Cøliaki, Diabetikermat, Frokost, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Vinmesser og Smakinger

Alt blir bedre med bacon.

For en tid siden var jeg på et kurs med Christopher Sjuve, Hva skal man drikke til bacon?, der kjøpte jeg også boka hans Alt blir bedre med bacon.
Hvorfor jeg, som en ihuga baconelsker, ikke har kjøpt denne boka før skjønner jeg ikke, men bedre sent enn aldri.
Boka forteller både om opphavet til bacon, mange små og morsomme fakta og ikke minst mange deilige oppskrifter, anbefales på det sterkeste!

Jeg slo opp på første side og bestemte meg for å begynne der, målet er å prøve så mange av oppskriftene som mulig! Den første oppskriften var “Egg bacon på splitter ny måte”, perfekt på en søndag!

Den splitter nye måten bestod av å dekonstruere egget, tilsette ost og sette det sammen igjen. Lett og litt vanskelig på samme tid…

Man skiller eggene, pisker eggehvitene stive, tilsetter ost, lager boller med eggeplommene i midten og steker.

Hvordan du steker bacon til er opp til deg, boka har mange forslag. Jeg valgte en langtidsstekt versjon, 20 minutter på medium varme på hver side, det gir et flott bacon!

Et utrolig godt måltid og en morsom vri på egg og bacon!
Så – hva drikker man til da? I følge Sjuve: øl, men på kurset vi var på fikk vi smake både surøl, riesling og lambrusco.

Vår konklusjon ble at alle passet til, men Duchesse de Bourgogne gikk av med seieren. Lag en sen frokost neste søndag og server med belgisk surøl da vel!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.