Lyst på å lage sunn snacks til påske? Prøv rotchips da vel!
Det er egentlig ganske enkelt, men det er sølete og krever litt tålmod til og prøve og feile.
Av utstyr trenger du en stekepanne med tykkbunn og høy kant, samt en mandolin til å kutte grønnsakene (du kan også bruke en ostehøvel).
Når du har skjært opp grønnsakene varmer du opp olje i pannen og prøver deg frem med temperatur og steketid.
Grunnen til at jeg ikke kan si eksakt temperatur og steketid er fordi det varierer fra grønnsak til grønnsak, du må bare koke de til de ser ferdige ut, la de tørke av på papir (husk salt mens de er våte) og sjekke konsistensen.
Som du ser; noen blir svidd, noen blir myke, noen blir perfekt. Lag flere enn du tror du skal spise.
Forslag på grønnsaker: rødbete, gulrot, yacon, sellerirot, persillerot… Du kan jo også lage med potet/søtpotet, men da blir det potetchips 🙂