Cøliaki, Diabetikermat, Kosthold, Lavkarbo, Lunsj, Mat, Matprosjekt, Middag

Lavkarbo Crispyduck / Pekingand.

For en tid tilbake kjøpte vi en hel and, vi googlet litt oppskrifter og fant ut vi skulle lage Crispyduck, eller Pekingand som noen kaller det!
Det er en relativt enkelt rett å lage, men det krever litt tid. Vi byttet også ut den ene ingrediensen som gjorde at den ikke var lavkarbo, nemlig pannekakene.

Du tar først anden og gnir den inn med et tykt lag 5-spice krydder  før du setter den inn i ovnen på 170 grader i 3 timer. (Fjern innmaten)

Finner du ikke krydderet ferdig på butikken lager du det slik:

– 2 ts fennikelfrø
– 2 ts hel szechuan-pepper
– 2 ts malt kanel
– 2 ts malt stjerneanis
– 2 ts malt nellik

Rist fennikelfrø og pepper i en tørr stekepanne på lav til middels varme i ca 3 minutter, til aromaen fra krydderet begynner å frigjøres. Mal fennikelfrø og pepper i en krydderkvern eller morter. Bland alle krydderne sammen.

Etter 3 timer i ovnen senker du temperaturen til 150 grader og lar stå en time til. Hvis skinnet ikke er sprøtt bruker du ribbemetoden og fyrer opp med varmluft og 200 grader rett før servering. La anda hvile litt før du river den.

Server med agurk, vårløk, hoisinsaus og små pannekaker.

Lavkarbo pannekakene lagde jeg ved å kjøre 2 egg og 1 pakke Philadelphia i blenderen og stekte små lapper i smør.

Av vin vil jeg anbefale enten en riesling med litt restsødme til, eller en gewürztraminer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.