17. Mai, Bakst, Diabetikermat, Dietter, Høytider, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Sukkerfri sjokoladekake med bringebærkrem.

I mai og juni er det mange festlige arrangement, 17. mai, konfirmasjoner, bryllup osv. Her er en sukkerfri sjokoladekake jeg håper kan inspirere til å lage en sunnere kake og den er minst like god som en “vanlig” kake!

Du begynner med å steke to sukkerfri sjokoladekaker, jeg har brukt sjokoladekakemiksen til Funksjonell Mat.
La de avkjøle seg før du begynner med resten!

Jeg har valgt å fylle den med bringebærkrem, den lager du slik:

350 g bringebær helst frosne
80 g sukrin+
4 stk gelatinplater
3,8 dl kremfløte
3 ss sitronsaft
Tin de frosne bringebærene, og kjør de i en blender og sil så hele puréen slik at den er fri for steiner.
Legg gelantinplatene i kaldt vann. Varm opp halve puréen, skvis ut vannet av gelantinplatene og løs opp i den varme puréen. Bland dette sammen med resten av puréen. Pisk kremen løs og bland med purèen når den er kald.
Enten legger du moussen mellom de to kakebunnene eller så deler du de opp slik at det blir flere lag og gjør det samme.

Så er det frostingen;

500 g usaltet meierismør
400 g sukrinmelis
200 g kremost
360 g sukkerfri sjokolade
50 g kakaopulver
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljeessens
2 ss melk
Smelt sjokolade og avkjøl den. Pisk sammen alle ingredienser unntatt sjokolade og kremost i 5-10 minutter.  Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk til det er godt blandet. Pisk inn kremosten forsiktig(!) Sett 15 min i kjøleskapet (eller lenger) til den har rett konsistens før du pynter kaken.

Jeg må ærlig innrømme at kakepynting ikke er min sterkeste side, men den ble ikke så verst!

Det viktigste er smaken og den satt absolutt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.