Cøliaki, Dessert, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Sukkerfri Panna Cotta med sesongens blåbær.

Det blir litt lite skriving her for tiden, jeg har hatt det ganske travelt i det siste med pressetur til utlandet og jobbtur til Oslo, jeg skriver jo artikler for en del magasiner og hadde flere deadlines sist uke.  Men fremover blir det heldigvis litt roligere!
Her er en panna cotta jeg lagde i helgen som var:

Oppskriften på sukkerfri panna cotta er som følger:

Du trenger (til 4 glass av størrelsen over):

  • 5 dl fløte
  • 1 dl sukrin+
  • 1 vaniljestang/vaniljepulver
  • 3 plater gelatin

Legg gelatinplatene i kaldt vann og kok opp fløten, sukrinen og vaniljen (skrap ut frøene om du bruker stang). Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme væsken før du heller over glass/skåler og setter i kjøleskapet noen timer.

Blåbærsausen lager du enkelt ved å ta 200 gram blåbær, tilsette 2 ss appelsinjuice, 1 ss cointreau, 2 ss sukrinmelis, blande godt å la å stå å marinere en stund før du serverer. Kjempegodt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.