Ceviche

Jeg lagde en nydelig ceviche her om dagen jeg gjerne vil dele med dere, det er jo så sunt, smakfullt og deilig!

Ceviche er jo i hovedsak rå fisk marinert(kokt) i sitrus med forskjellig tilbehør, så det finnes uendelige varianter av det!
Her er en jeg likte godt (til 2):

300 gram salmalaks i firkanter marineres i sitronjuice 1 time før du lager resten, dette “koker” den.

Så lager du sausen: bland 1 ss finhakket ingefær med 0.2 dl olivenolje og 0.2 kokosmelk og litt sitronjuice. La denne stå til servering.

Hakk opp (dette er ca. mål): 75 gram løk, 30 gram vårløk, 45 gram paprika og en halv korianderplante fint og sett til side. Skjær mango eller papaya i tynne skiver.

Så heller du væsken av fisken, blander med løk og paprikablandingen og legger på tallerkenen. Garniter med mango/papaya og hell over sausen rett før servering. Du kan også ha på cashewnøtter.

Relativt enkelt og veldig godt! Vinen jeg serverte til var en chilensk boblevin: Torres Santa Digna Estelado Rosé Brut! Det passet som hånd i hanske.

Neste gang skal jeg prøve en variant med litt mer “piff”, det vil si chili. Stay tuned!

Advertisements

One thought on “Ceviche

  1. Pingback: Cevice 2.0 | Velkommen til en sunn og frisk livsstil med trening, mat og vin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s