Bakst, Cøliaki, Diabetikermat, Dietter, Høytider, Jul, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Sukker- og glutenfri julekanelbollekake!

I dag skal vi ta en repetisjon når det kommer til oppskriften, dette er nemlig min nydelige kanelbollekake i juledrakt! Lag denne nå i november og jeg lover deg at du kommer til å lage den flere ganger før jul!

Oppskriften er som følger:

2 egg
100 g kesam original
2 ss smeltet smør
50 g kokosmel
20 g vaniljeproteinpulver
2 ts bakepulver
3 ss sukrin (gjerne en blanding av sukrin+ og sukrin gold)
1 ss fibersirup gold
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts malt nellik
1/4 ts salt
cirka 0,5 dl melk, røren skal være ganske tykk så bland i litt og litt.

Bland sammen våte og tørre ingredienser for seg og sett ovnen på 175 grader. Blant alt og la stå til du har lagd toppingen. Til toppingen bruker du noen spiseskjeer Fibersirup gold og kanel. Denne blandingen riller du over kakedeigen når du har hatt den i form.
Stek i ca. 25 minutter.
Husk at denne kaken må avkjøles helt før du deler den opp da den er supersaftig!

Saftig, krydret og deilig kake foran tørre julekaker any day!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.