Min beste, enkleste, lavkarbosaus!

I dag vil jeg dele en oppskrift jeg bruker ofte hjemme, det er en superenkel, supergod lavkarbosaus. Den inneholder hvitvin, så den har litt karbohydrater, men ikke noe som er verd å tenke på.
Den er like god til kylling og svin som til fisk og sjømat.

Du trenger:

  • 1 sjalottløk
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 2 dl fløte
  • ca. 40-50 gram smør
  • 1 dl kraft (frivillig)

Start med å hakke løk og kok dette med vinen til det er igjen ca 1/3. Så har du inn kraft om du har det og lar koke til halvparten (hvis ikke har du i fløten med en gang). Ha i fløten og la koke til det tykner. Så tar du den av platen og rører inn kaldt smør.

Prosessen tar bare noen minutter om du ikke bruker kraft, den er deilig både med og uten men du må beregne noen minutter ekstra med kraft.

Lettvint å lage mens du f.eks. steker grønnsaker. Prøv oppskriften og gi meg gjerne en tilbakemelding på hva du syns.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s