Bakst, Cøliaki, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Sunnere hverdagsvalg

Lavkarbo “boller” og kanelsnurrer.

Grunnen til at jeg skriver “boller” i overskriften er at de ble rimelig flate… Men smakte som herlig bakst gjorde de absolutt!

Du trenger:

  • 4 egg
  • 80 gram sukrin+
  • 3 dl seterrømme eller creme fraiche 35% fett
  • 5 ts kardemomme
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss fiberhusk
  • 100 gram mandelmel
  • 70 gram sesammel eller kokosmel
  • 110 gram smør
  • egg og smør til pensling

Begynn med å piske sammen egg og sukrin til en luftig masse. Rør inn rømmen til en jevn røre. Smelt smør og tilsett. Bland de tørre ingrediensene før du sikter det i røren.
Bruk en skje og ha klatter av deigen på et bakepapir, form som boller med hendene (bruk litt olje eller smør så det ikke klistrer), pensle bollene med egg før du steker de på 180 grader i 12-15 minutter (Se de an). Pensle med smeltet smør når de kommer ut av ovnen.

Som nevnt ble de veldig flate, noen som har lagd lignende oppskrift som vet hvorfor??

Noen av bollene lagde jeg en mindre “klatt” av på bakepapiret, de fylte jeg med en kladd smør, kanel og sukrin gold før jeg toppet og forseglet de med mer deig.

De ble utrolig gode! Topp gjerne med sukrinmelis og kanelglasur når de er stekt!

Som med mange lavkarboerstatninger blir ikke produktene like fine som originalen, men de blir veldig gode på smak! Try it!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s