Jeg må bare si at jeg digger disse cookiesene, de er så gode! Heller seige cookies enn tørre julekaker! Disse er sukker- og glutenfri.
Her er oppskriften jeg brukte:
Ingredienser
150 g meierismør
130 g FiberSirup Clear
60 g FiberSirup Gold
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
70 g Kokosmel
50 g sesammel
1/2 ts natron
2 stk Sukrinsjokolade
Fremgangsmåte
Miks smør, FiberSirup og vaniljepulver med en håndmikser til det blir kremete og mykt. Hakk sjokoladen i små biter, og bland den sammen med alle de tørre ingrediensene. Visp det tørre inn i smørblandingen, og bland alt godt sammen. Lag små, flate klatter på et bakepapirkledd stekebrett. Ha litt avstand mellom dem, da de vil flyte utover under steking.
Stek på 175 grader i øverste del av ovnen i 8-10 min. Kjeksene skal bli lett gylne i fargen. Avkjøl dem på brettet før de legges over på rist. Oppbevares i tett boks for å beholde den seige konsistensen.
Oppskriften kan også lages med kun én av FiberSirup-variantene. Bare Gold vil gi en enda søtere smak på kjeksene, og bare Clear vil gjøre at de blir litt mindre søte. Bruk ca.190 g FiberSirup totalt.
Disse anbefales å lage nå, for du må nok lage de enda en gang før jul 😉
3 thoughts on “Sukkerfri seige julecookies!”