Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Må det være så avansert?, Middag, Paleo

Fransk burger (lavkarbo).

Denne retten ble til da jeg skulle servere mannen en fransk vin en kveld, med mat, og vi enkelt og greit hadde tinet kjøttdeig… Jeg googlet meg derfor fram til fransk burger, en ganske spennende rett med stekt egg ved navn Bifteck Hachè! Og her har jeg ikke tatt bort brød eller lignende, den skal faktisk serveres slik.

Først smelter man 2 ss smør og steker 1 stor hakket løk i det. I mens blander du 800 gram kjøttdeig (jeg brukte 50/50 karbonadedeig og lam), 1 egg, hakket timian og salt og pepper til en deig før du tilsetter den stekte løken. Form massen til 6 burgere.

Stek i smør til de er så vidt gjennomstekt og legg de et lunt sted mens du steker ett egg per burger.

I pannen du stekte burgerne i tilsetter du 1 ss smør og en hakket sjallottløk. Tilsett en dl rødvin og kok til det er igjen ca 1/3. Så tilsetter du 4 ss smør og rører til det blir en tykk saus. Tilsett gjerne persille.
Server burgerne med stekt egg og saus. Jeg hadde også litt grønnsaker til.

Det er nok med 2 stk til hver person, det er veldig mettende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.