Bakst, Cøliaki, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat, Må det være så avansert?, Sunnere hverdagsvalg

Glutenfri eplekake uten sukker.

Jeg måtte lage en kake i høst og da falt valget på eplekake med norske epler, de er mer smakfulle syns jeg. Kakebasisen var selvfølgelig Sunnere kakemix fra Funksjonell Mat, den har vært standard hjemme hos meg i mange år, den kan man lage uendelig mange kaker av (krydderkake, gulrotkake, bløtkake….)

Fordelene med å velge denne ift. andre ferdigmikser er følgende:

  • Glutenfri
  • Uten tilsatt sukker
  • 14 % protein per 100 g ferdig kake
  • Perfekt som base for eplekake, gulrotkake med mer.
  • Fiberrik, med 8 g fiber per 100 g ferdig kake

Det er nemlig brukt sukrin i stedet for sukker, mandelmel i stedet for hvetemel samt fiberfin.
Jeg har fulgt oppskriften men tilsatt tre epler, samt tilsatt kesam original i stedet for olje (og litt kanel).

Strø gjerne over sukrinmelis til slutt! Digg (og sunn) kake å kose seg med i høst.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.