Bakst, Cøliaki, Dessert, Diabetikermat, Dietter, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Lavkarbo og sukkerfri rullekake.

Jeg har ikke lagd noen lavkarbo rullekake før, egentlig har jeg aldri lagd rullekake da jeg trodde at det var et omfattende prosjekt. Vel, det var det ikke! Jeg har lagd en rullekake med sjokoladekrem:

Til selve kaka trenger du:

  • 3 egg
  • 50 gram mandelmel
  • 3 ss sukrin
  • 1 ss bakekakao
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts bakepulver

Sjokoladekrem:

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Pisk egg og sukrin til eggedosis og vend inn det tørre. Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren utover. Stek i 5-6 minutter.
Legg et nytt bakepapir på benken, strø over sukrin og hvelv kaken over. Når den er kald har du på kremen og ruller.
Sjokoladekremen lages enkelt ved å vispe kremfløten, smake til med med sukrinmelis og bakekakao.

Rullekaken er for øvrig også glutenfri, så den passer også de med cøliaki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.