Høytider, Jul

Lavkarbo mandelkjeks med sjokolade.

Vi må vel begynne med julebaksten?

Du trenger:

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 180 grader.
  • Stivpisk eggehvitene.
  • Tilsett finesse bakesukker og mandelmel i den stivpiskede eggehviten. Bland dette forsiktig inn.
  • Finn frem et bakebrett med bakepapir.
  • Bruk hendene til å forme massen til kjeks. Ca 20 stk. La det være litt tykkelse, slik at du får en seig kjerne i midten av kjeksen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Sjekk underveis og ta brettet ut når kjeksene har fått en gylden farge.
  • La kjeksene kjølne på bakebrettet. De kan kjennes litt for myke ut når de er varm, men de blir fastere når de blir kald.
  • Dersom du ønsker å dyppe kjeksen i sjokolade varmen du sjokoladen opp i vannbad eller i mikrobølgeovnen. Dypp ene enden av kjeksen i den flytende sjokoladen.

Hva gjør du med eggeplommene? Lager verdens beste eggelikør vel!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.