Svineknoke er en undervurdert kjøttype, den er veldig billig og lite brukt nå til dags. Etter noen besøk på Den glade Gris i Oslo har jeg derimot blitt glad i denne grisefoten. Er du glad i ribbe så kan jeg garantere at du liker sprøstekt svineknoke, her snakker vi sprøtt svor…
Retten er i likhet med ribbe ikke vanskelig å lage, det tar bare litt tid! Til to personer trenger du:
- 2 svineknoker
- krydder
Saus:
- 2 dl rødvin
- 4ss sennep
- 0.5 dl olje
- krydder
- sjallottløk
Tilbehør:
- grønnsaker
- sopp og løk
Tilbereding:
Du begynner med å legge svineknokene i en kjele, dekke med vann å koke i to timer. Når det begynner å nærme seg to timer så preparerer du tilbehøret. Del svineknokene i to, rut opp svoren som på ribbe, gni inn med salt, pepper, hvitløkskrydder og paprika, og legg de i en form med svoren opp i stekeovnen på varmluft og grillelement på ca 200 grader til svoren popper (20-30 minutter). Kok de grønnsakene du ønsker til retten, stek sopp og løk og begynn med sausen. Rødvinen skal reduseres fra 2 dl til noen spiseskjeer før du tilsetter resten av ingrediensene og visper til den er blandet.
Legg grønnsaker i bunn, svineknoken oppå med sopp og saus på toppen!
Et godt, sunt og billig måltid, kan det bli bedre?
Hvordan deler du svineknoken? Du sier du deler den i to før du legger den inn i ovnen?
Ja bretter den ut slik at svoren blir svidd.