Bakst, Cøliaki, Diabetikermat, Høytider, Jul, Kosthold, Lavkarbo, Mat

Sukkerfri Bounty.

Alle har forskjellige tradisjoner når det kommer til godsaker til jul, for meg er Bounty jul! Her skal dere få en oppskrift på sukkerfri Bounty, jeg må advare dere: de er knallgode!

img_7160

Oppskrift: (16 stk)
130 g kokosmasse
50 g kokosmelk (den øverste kremen)
30 g kokosolje
40 g fibersirup
Litt sukrinmelis for å smake til kokosmassen
Et fedd vaniljepulver
80 g sukkerfri sjokolade

Sett kokosmelk kjølig noen timer før du skal lage bounty, du skal bruke det øverste laget som er stivnet og smelt kokosolje i en kjele sammen med fibersirup.
Kna kokosmasse sammen med kokoskrem, den smeltede kokosoljen og fibersirup, smak til med sukrinmelis. Fordel massen utover et ark alu.folie i en rektangel (for eksempel en browniesform) og sett i fryseren en times tid.
Skjær i mindre firkanter/kuler/barer, smelt sjokolade og dypp bitene nedi.

img_7126

For å gjøre de litt mer kompleks på smak brukte jeg lys sjokolade på toppen og mørk sjokolade under barene.

img_7162

Disse oppbevares i kjøleskap eller fryser.

img_7158

Her har du altså en sunnere bountyvariant, sukkerfri, glutenfri og full av sunt fett som metter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.