Alle har forskjellige tradisjoner når det kommer til godsaker til jul, for meg er Bounty jul! Her skal dere få en oppskrift på sukkerfri Bounty, jeg må advare dere: de er knallgode!
Oppskrift: (16 stk)
130 g kokosmasse
50 g kokosmelk (den øverste kremen)
30 g kokosolje
40 g fibersirup
Litt sukrinmelis for å smake til kokosmassen
Et fedd vaniljepulver
80 g sukkerfri sjokolade
Sett kokosmelk kjølig noen timer før du skal lage bounty, du skal bruke det øverste laget som er stivnet og smelt kokosolje i en kjele sammen med fibersirup.
Kna kokosmasse sammen med kokoskrem, den smeltede kokosoljen og fibersirup, smak til med sukrinmelis. Fordel massen utover et ark alu.folie i en rektangel (for eksempel en browniesform) og sett i fryseren en times tid.
Skjær i mindre firkanter/kuler/barer, smelt sjokolade og dypp bitene nedi.
For å gjøre de litt mer kompleks på smak brukte jeg lys sjokolade på toppen og mørk sjokolade under barene.
Disse oppbevares i kjøleskap eller fryser.
Her har du altså en sunnere bountyvariant, sukkerfri, glutenfri og full av sunt fett som metter!