Bakst, cøliaki, Diabetes, Diabetikermat, Frokost, Kosthold, Lavkarbo, Lunsj, Mat, mellommåltid, Sykdomstilstander

Frøknekkebrød

Jeg tenker mange sier ja hvis jeg spør om de liker frøknekkebrød, det man ikke tenker over med de butikk-kjøpte er at de inneholder veldig lite frø, det er som oftest kun de få frøene du ser på ene siden. Hos meg skal du få oppskriften på et knekkebrød som er lagd på 99% frø, pluss litt bindemiddel og fett. Disse er helsunne, rustikke, proteinrike, glutenfri og knekkebrød som er relativt lave på karbohydrater.

IMG_8799

Jeg bruker de mest til ost, så jeg har delt de opp i firkanter, men formen bestemmer du selv.

Du trenger:

  • 1 dl sesammel
  • 3 dl valgfri frø (jeg brukte solsikkekjerner, gresskarkjerner og linfrø)
  • 1 ss pofiber
  • 1 ss psyllium husk
  • 1 ss smeltet kokosolje
  • 3 dl varmt vann

Bland sammen alle ingrediensene og la det svelle i 10 minutter. Bre så tynt over en stekeplate (Pass på at det ikke er hull) og stek på 100 grader, gjerne varmluft i 10 minutter. Så tar du en kniv eller pizzahjul og lager forsiktig det mønsteret du vil ha i massen før du setter brettet inn igjen i 1 1/2 – 2 timer. Følg med etter 1 1/2 time, når det er hardt så slår du av ovnen og lar det stå til ovnen er kaldt.

IMG_8808

Bruk som du ville gjort med andre knekkebrød/kjeks. Dette er et ypperlig lavkarbo/glutenfri alternativ både til ostekvelden og frokostbordet, du kan gjerne prøve deg frem med tykkelse på knekkebrødet!

IMG_8809

Advertisements

3 thoughts on “Frøknekkebrød”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.